Kütahya Osmanlı Kültürünü Yayma ve Yaşatma Derneği okyay derneği

  • Osmanlı Kültürünü Yayma ve Yaşatma Derneği

    Osmanlı Kültürünü Yayma ve Yaşatma Derneği

    OKYAY DERNEĞİ

Okyay Derneği

share on facebook  tweet  share on google  print  

Okyay Derneği

Amacımız; Osmanlıda yaşanan sosyal hayatın nasıl olduğunu araştırmak, elde edilen bilgileri insanlarımız ile paylaşmak, bu güzelliklerin günümüzde de yaşanması için, her türlü teknik imkânları kullanarak çalışmaktır. Bu alanda faaliyet gösteren kuruluşlarla işbirliği yapmak. Onlara destek vermektir.

"On bir ayın sultanı Ramazan ayı, huzur ve bereket getirsin. Dualarınız kabul, sofralarınız bereketli olsun!"

Allah'a Ruhumuzu ulaşma dileğiyle...

Hayırlı Ramazanlar.

Son Eklenen Yazılar

  

İslam’da Şefaat Ahirette değil, Dünyadadır.

Kutsal dinimizde yanlış algılanan kavramlardan biri de Şefaat’tir. İnsanlarımız Müslüman olduğu için, ahirette Hz. Peygamberimizin bize şefaatçi olacağını ve cehennemden kurtarıp cennete alınacağımızı zanneder. Din görevlilerimiz de, cemaati memnun etmek için ahirette şefaatin olduğunu Hz. Peygamber ve Allah dostlarının bize şefaat edip kurtaracaklarını söylerler. Bu çok yanlış ve vebal kazanılmasına sebep olan bir olaydır. Onun için bu olayı irdelemek istedim. Şu ayeti inceleyelim

devamını oku

Amel-i Salih (Nefis tezkiyesi)

Kişiyi hidayete ulaştıran çok önemli bir işlevdir.

Ülkemiz ve İslam aleminde Salih amel, hayırlı ve yararlı işler yapmak anlamında bilinir ve uygulanılır. Kur’ânı kerimdeki amel-i Salih kavramı da bu anlamda algılanır. Kutsal kitabımızda sık geçen bu önemli kavramın ne manaya geldiğini kur’an ayetlerinden öğrenelim.

devamını oku

 Teslim Dini İslam

İslam, Arapça “slm” fiil kökünden gelir. Sulh, sükun, barış, selamet demektir. Fiilin başına Arapça “Elif” gelirse İslam, “mim” gelirse Müslim olur olur. İslam Türkçe teslim, Müslim ise teslim olmak, Müslüman teslim olan kişi, Müslimun teslim olanlar (çoğul) anlamındadır. Görüldüğü gibi, İslam teslim dinidir. Bu gerçek pek bilinmez. Allah’a teslim olanlar dünya ve ahiret saadetini yaşar. İnsanların bu saadetini engellemek isteyen iblis teslim konusunu unutturmuş. Allah yolunun yolcuları olan küçük gruplar haricinde, bu konu bilinmez.

devamını oku

 Hayat devam ediyor.

Sevgili okuyucularım. Kardeşlerim Üç aydan bu yana sitemiz ile ilgilenemedim. Evimize ateş düştü. Sevgili eşimin tedavi ettireyim derken, maalesef onu kaybettim. Dünyam başıma yıkıldı. 63 Senelik beraberliğimiz. Beraber yaşama ilkelerimiz her şey berbat oldu. Hayat bana zor gelmeye başladı. Artık yaşamak da istemiyorum. Size üzmek istemiyorum. Ancak duygularımı kısaca da olsa paylaşmak istedim. Bu durumda olan insanlarımıza Allah yardım etsin. Ateş düştüğü yeri yakıyor. Ancak bunun Allahın emri olduğunu, onun emrine itaatten başka yapacak bir şey olmadığını da biliyorum.

Biz Allah’a teslim olduk. Onun emir ve yasakları başımızın üstündedir. Sevgili Efendimizin himmeti ile hamd olsun Allah’tan yardım alıyoruz. Allah’ın yardımı olmasa insan çıldırır.  Bazen imtihanlar, zor oluyor. İnşallah bu sınavı Allahın yardımı ile kazanmaya gayret edeceğiz. Bu acının ilacı, sabır olduğunu biliyorum. Sözü uzatmadan konu ile ilgili bir iki ayet ile sözümü tamamlayayım.

devamını oku

Allahsız Mutluluk Mümkün Değildir. 

Mutluluk için Allah’a yönelmek gerekir. Onun için, Allah’a ulaşmayı dileyip, ruhumuz afetlerinden arındırılması halinde, Allah onu kendisine ulaştırır. Sonra, dünya mutluluğu ve ahiret saadeti kazanılır. Dünya hayatında Ruhen Allah’a ulaşmayı dilemeyenler, Ayetlerden gafil olanlardır. İşte bunu ispat eden ayetler.
 
10/YÛNUS-7: İnnellezîne lâ yercûne likâenâ ve radû bil hayâtid dunyâ vatme'ennû bihâ vellezîne hum an âyâtinâ gâfilûn (gâfilûne).
 
Muhakkak ki onlar, Bize ulaşmayı (hayatta iken ruhlarını Allah'a ulaştırmayı) dilemezler. Dünya hayatından razı olmuşlardır ve onunla doyuma ulaşmışlardır ve onlar âyetlerimizden gâfil olanlardır.
 
10/YÛNUS-8: Ulâike me'vâhumun nâru bimâ kânû yeksibûn(yeksibûne).
 
İşte onların kazandıkları (dereceler) gereğince varacakları yer ateştir (cehennemdir).---

devamını oku

Sayfa Ziyaret Sayacı
111.625